De vlucht van Omid

lysettegeel17

Recensenten over De vlucht van Omid:

De vlucht van Omid is het verslag van het leven van een jonge vluchteling in een gecomprimeerd en helder verhaal. Zonder nadruk op politiek of religie of emoties, al schuwt Van Geel die elementen niet. Het zusje van Omid mag niet mee naar het voetbalstadion en de Iraanse vrouwen gooien op het vliegveld van Moskou met veel plezier hun hoofddoek af. ‘Hier mogen vrouwen dragen wat ze zelf willen’.

De vlucht van Omid is natuurlijk een broodnodig en nuttig boek, dat inzicht geeft in de menselijke kant van de vluchtelingenproblematiek. Maar het is, ondanks de losse eindjes en de obligate cirkelvorm (begin en einde raken elkaar in een onnodige moraal) ook nog eens opvallend vlot geschreven en daarmee een aanrader.’

Jaapleest.nl

De vlucht van Omid van Lysette van Geel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is een boek om op het puntje van je stoel te lezen voor lezers vanaf 10 jaar en het is spannend en met vaart geschreven.

De Iraanse Omid moet op zijn tiende naar Nederland vluchten. Hij heeft een leverziekte die in zijn geboorteland Iran niet goed kan worden behandeld. Hij laat zijn vrienden, konijn en zelfs zijn vader achter. Met goede moed gaat Omid het avontuur aan, maar al snel blijkt dat het een gevaarlijke reis wordt. Tijdens de vlucht mag Omid met niemand praten en wordt hij in een overvolle vrachtwagen gezet. Zal het hem lukken om veilig in Nederland aan te komen?

kinderboeken.blog.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s