Elvis Watt Heppie Kemper

Recensenten over Elvis Watt Heppie Kemper:

Wegdromen bij de Heppie Kemper van Manon Sikkel (Ref. Dagblad)

‘Het leven van Elvis Watt is stormachtig. Zo wordt hij miljonair, zo is hij weer straatarm. In het derde boek Elvis Watt – Heppie Kemper maakt hij een bijzondere reis en gooit zijn moeder per ongeluk al het geld in de vuilcontainer. Oeps.

Wat zou jij doen met een paar miljoen? Dat is de vraag die schrijfster Manon Sikkel altijd stelt als ze op klassenbezoek gaat. Een leuke vraag om over te fantaseren. Zelf doet Manon dat ook graag in haar boeken.’

Kidsweek

De cover van Heppie Kemper roept gewoon om gelezen te worden, met zijn felle kleuren en grappige tekening. Het geeft een mooi beeld van de inhoud van het enorm grappige verhaal en spreekt zonder twijfel vele kinderen (en volwassenen) aan.Heppie Kemper was het eerste boek dat ik las in de reeks van Elvis Watt maar dat bleek helemaal geen probleem te zijn. In het korte hoofdstuk “Wat vooraf ging…” geeft Manon Sikkel een mooie samenvatting van de avonturen uit de voorgaande boeken. Zo kan je het verhaal goed volgen en er meteen op inhaken. Tijdens het lezen had ik vaak tranen in mijn ogen van het lachen. Manon Sikkel heeft een enorm jeugdige schrijfstijl doorspekt met leuke grapjes. Ze lijkt zich erg goed te kunnen inleven in de gedachten en de fantasie van haar toekomstige lezers. Welk kind droomt nu niet van een camper met de meest gekke opties en welk kind gaat niet krom van het lachen als hij hoort dat Elvis moeder hun fortuin bij het afval gooide. Die manier van schrijven zorgt er voor dat het boek echt aansluit bij de leefwereld en humor van de lezers. (…)

Het is een hilarisch boek met een grappige, aansprekende cover. Het hoofdpersonage en zijn belevenissen sluiten goed aan bij de leefwereld en interesses van de jonge lezers. Heppie Kemper is een boek om heerlijk bij weg te dromen, te fantaseren en intussen hard te lachen. Het is een aanrader voor jong en oud!

Chicklit

‘Opnieuw weet Sikkel een sprankelend verhaal te vertellen. Het taalgebruik past goed bij de doelgroep. Wel is het jammer dat Sikkel één keer een bastaardvloek gebruikt. ”Heppie Kemper” staat garant voor een aantal uren ontspannen leesplezier, waarbij de lezer heerlijk kan wegdromen.’

Reformatorisch Dagblad 

Het eerste voorleesboek van dit schooljaar was Elvis Watt en de Heppie Kemper van Manon Sikkel.   Het boek gaat over Elvis, een jongen van 10 jaar.  Elvis heeft van zijn  opa, Benjamin  Spoe,k geld en een enorme villa geërfd.  Belastinginspecteur Honing, de vader van een meisje waar Elvis verliefd op is,  heeft bijna alles wat Elvis geërfd heeft ingenomen. Elvis heeft alleen een paar zakken met geld en een schilderij van Rembrandt over. Van een gedeelte van het geld kopen Elvis en zijn moeder  een camper.  Deze camper is heel bijzonder, hij heeft twee verdiepingen, een schommel, een pizza-oven en een zwembad.  De rest van het geld , het schilderij van Rembrandt en zijn beste vriend en buurmeisje gaan mee met Elvis en zijn moeder mee. Gezamenlijk gaan ze op reis door Europa,  op zoek naar de vader van Elvis. Dit gaat niet helemaal vanzelf. Bovendien zitten de politie en de belastingdienst  achter hen aan. (…) Mijn leerlingen waren regelmatig aan het lachen om de grappige, soms zelfs bizarre stukjes in het boek.  Door de korte hoofdstukjes is het een fijn voorleesboek voor in de klas. Inmiddels worden de twee eerdere delen ook enthousiast gelezen door de leerlingen. Wat mij betreft dus een aanrader!’

juf-judith.nl 2016

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s