Het ministerie van oplossingen

Recensenten over Het ministerie van oplossingen:

‘Het kleurrijke omslag van ‘Het Ministerie van Oplossingen’ belooft een vrolijk boek. En dat is het! (…)  Sanne Rooseboom heeft een eenvoudige en aanstekelijke schrijfstijl, waardoor het boek lekker wegleest. Bovendien was ik al snel benieuwd of het Nina, Alfa en Ruben zou lukken. Dat hoopte ik natuurlijk heel erg. En al helemaal als de gemene Sophia daardoor niet haar zin zou krijgen. Want het is wel heel moeilijk om geen hekel aan haar te krijgen.

Sowieso leefde ik binnen een paar pagina’s helemaal mee met Nina, de hoofdpersoon, en haar vrienden Alfa en Ruben. Omdat het zo levendig is geschreven, met veel grappige details, krijg je al snel een beeld van hoe alles eruitziet. Zoals de wervelwind Nina, met een kamer die voor de helft vol is en voor de helft leeg, zodat ze binnen kan touwtjespringen. De kleine Ruben die wel gepest wordt, maar zich er niet onder laat krijgen en de oude blinde mevrouw Vis in haar grote stoffige huis.’

Leesfeest.nl

‘De vader van Nina is postbode. Hij doet altijd zijn best om elke brief te bezorgen, ook als het adres niet helemaal klopt. Maar een brief aan het Ministerie van Oplossingen, waar moet die heen? Dat bestaat helemaal niet! Voordat hij de brief naar Den Haag stuurt, waar de echte ministeries zijn, leest Nina stiekem de inhoud…
Dit spannende boek gaat over kinderen die de regels durven overtreden en niet bang zijn om iets nieuws te proberen. Kinderen die geheimen kunnen bewaren. En jij, durf jij?’

Leesplein.nl

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s