Joehoe! Ik wil een koe

Recensenten over Joehoe! Ik wil een koe:

‘Angelique van Dam heeft met het personage Laura een meisje neergezet dat je meteen in je hart sluit. Haar passie voor koeien straalt vanaf de pagina’s met boeiende tekst en prachtige bijpassende illustraties van Kees de Boer. Een informatief boek, maar tegelijkertijd ook een spannend avontuur voor kinderen vanaf een jaar of 8. In een periode waarin de boerderij veel kritiek te verduren krijgt, is dit een mooi boek met een positieve boodschap over koeien en een nuchtere kijk op de gebruiken van het platteland.’

kinderboeken.blog.nl

‘Joehoe! Ik wil een koe is het eerste boek van Angelique van Dam en ik hoop dat er nog véél zullen volgen. Mijn 9-jarige dochter heeft met zóveel plezier dit boek uitgelezen, en zo vaak gezegd dat dit nu een van haar lievelingsboeken is, dat het wat mij betreft een zeer succesvol debuut is.’

Trotsemoeders.nl

Joehoe! Ik wil een koe is een feelgood-verhaal. Laura is een leuke meid die allerlei plannetjes verzint om een koe te krijgen. Als lezer hoop je dat het haar gaat lukken. Zelfs een koe op het balkon lijkt ineens een heel goed plan. Laura is een herkenbaar meisje, gewoon een leuk kind met veel fantasie dat je het beste toewenst en als zij graag een koe wil, dan wens je die haar als lezer toe. Een koe op het balkon, dat wil toch ieder kind! Elk hoofdstuk is een feestje, waarbij je ongemerkt veel over koeien leert.

Vaak staan er in kinderboeken best wel leuke illustraties; zo niet in dit boek. Joehoe! is geïllustreerd door de meester van de fijne lijn, die sfeer als geen ander kan stoppen in een ogenschijnlijk simpele tekening. Dit is meer dan leuk. Veel meer. Kees de Boer brengt dit vrolijke verhaal naar een hoger plan. Door zijn tekeningen is het simpelweg af, meesterlijk vrolijk en bovenal geloofwaardig. Vult u maar in. Kijk het boek nog eens door als je het gelezen hebt: de tekeningen vertellen het hele verhaal en geven perfect de sfeer weer. Dat is kunst met een grote I van illustratie.’

Hebban.nl

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s