Omdat ik je zo graag zie

omdat ik je zo graag zie milja p17

Recensenten over Omdat ik je zo graag zie:

Het verhaal is al net zo vertederend als de titel en de illustraties!

Biebmiepje.nl

‘Oma en Ibi zijn de beste maatjes. Op een dag gaan ze samen naar de grote stad. Ibi is dolgelukkig en kijkt haar ogen uit naar alles wat nieuw is voor haar. En Oma? Oma heeft alleen ogen voor Ibi, ze geniet omdat Ibi geniet.
Een sfeervol prentenboek dat de tedere band tussen grootouders en kleinkinderen haast voelbaar maakt. Hartverwarmend en mooi. Het gesprek tussen de twee is eenvoudig en summier, zonder overbodige woorden. Ze kijken en genieten vooral, van de grote drukte die er heerst. Zoveel grote gebouwen, zoveel verschillende mensen en zoveel kleuren. Het is overweldigend voor de kleine Ibi. Het is of ze in een bos lopen maar dan in een mensenbos. De kleuren en soms het ontbreken ervan geven een heel bijzondere toets aan dit verhaal.  De grote gebouwen bestaan alleen uit lijnen in zwart-wit, de ‘mensenzee’ is één en al kleur. Daartussen een park met bomen en groen, dat geeft ademruimte. Een aangenaam boek om met zijn tweetjes in te verdwalen en te genieten van de intieme sfeer die het oproept.’

Pluizer.be

‘Alleen de titel van dit prentenboek vond ik al zo vertederend! Voeg daar de lieve en kleurrijke illustraties van Milja Praagman aan toe en je hebt al een mooi pakketje in handen.

Ibi gaat met haar oma op pad en ze ziet van alles in die grote wereld om haar heen. De metro, veel verschillende soorten mensen, winkels, een museum, hondjes in het park, de letters van haar naam…
Thuis heeft Ibi veel te vertellen over wat ze gezien heeft, maar als ze oma dan vraagt wat zij allemaal gezien heeft, heeft oma eigenlijk maar oog gehad voor één ding…
Omdat ik je zo graag zie is een heel lief prentenboek over de sterke band tussen grootouder en kleinkind, wat me aan het einde gewoon een brok in de keel bezorgde! En op de illustraties is van alles te zien! Valt jou op wie je op bijna iedere pagina ziet?

Biebmiepje.nl

‘Wat een heerlijk herkenbaar boek voor jonge kinderen. Het past zo fantastisch in hun belevingswereld. In ‘Omdat ik je zo graag zie’ gaat oma met haar kleinkind Ibi op pad, naar de grote stad. Ibi kijkt haar ogen uit en ziet veel nieuwe dingen. En oma, wat heeft zij gezien? Oma heeft alleen naar haar kleinkind gekeken omdat ze haar zo graag ziet!

Milja heeft een prachtig verhaal geschreven over de vriendschap tussen oma en haar kleinkind. Op elke pagina staat een kort stukje tekst, met één zin in het rood gedrukt. Deze zin is de gedachte van Ibi. Bij de tekst heeft Milja kleurrijke, sfeervolle afbeeldingen getekend. Twee pagina’s heeft ze niet ingekleurd. Deze pagina’s nodigen uit om een zoek- of telspelletje te spelen. Zie jij het gebouw met de haan? Wat is het hoogste gebouw? Hoeveel mensen dragen een bril? Zie jij de man met de hoed? ‘Omdat ik je zo graag zie’ is een prentenboek dat elke oma wel aan haar kleinkind wil geven, nadat ze samen op pad zijn gegaan!’

jufsanne.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s